
UN Global Compact dünya çapındaki şirketlerin stratejilerini ve operasyonlarını insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele alanlarındaki 10 İlke‘ye uyumlu hale getirmeleri için desteklerken aynı zamanda Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları‘na ulaşılabilmesi için iş dünyasına liderlik eder. Fiba Yenilenebilir Enerji, 2021 yılından itibaren sözleşmenin imzacısı olarak, Birleşmiş Milletler’in hedeflerini destekleyici ve evrensel sürdürülebilirlik ilkelerini destekleyici politikasını sürdürmeye devam etmektedir.
Taahhüdümüze ilişkin mektubumuza ve şirket profilimize bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
WEPs Uygulama Rehberi, özel sektör kurumlarına iş yerlerinde ve faaliyet gösterdikleri alanlarda kadının güçlenmesi konusunda yapacakları çalışmalarında yol göstermeyi amaçlamaktadır. Fiba Yenilenebilir Enerji, 2019 yılından itibaren WEPs imzacısı olarak; iş dünyasında kadın çalışanların güçlenmesi için gerekli desteği sağlamaktadır.
Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi, uluslararası boyutta çalışmalar yapan ve merkezi Londra’da bulunan Dünya Enerji Konseyi ile teknik bilgi alışverişinde bulunur ve Türkiye'yi temsil eder. Fiba Yenilenebilir Enerji olarak DEK-TMK tarafından oluşturulan çalışma gruplarında yer alarak sektörle ilgili çalışmalara katkı sağlıyoruz.
İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye), 2004 yılından beri Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi’nin (WBCSD- World Business Council for Sustainable Development) Türkiye’deki bölgesel ağı ve iş ortağı olarak ekonomik büyümenin ve toplumsal refahın, sürdürülebilir kalkınmanın gelişimine katkıda bulunmayı ve iş dünyasının rekabetçiliğini artırmayı hedefleyen önemli bir platformdur. Fiba Yenilenebilir Enerji, 2021 yılından itibaren SKD Türkiye üyesi olarak sürdürülebilirliği iş stratejilerine entegre ederek çalışmalarına devam etmektedir.
400'den fazla üyesi bulunan Wind Europe, uluslararası politika, araştırma ve analizleri aktif olarak koordine ederek ve teknoloji araştırma geliştirme konularında sanayi ve araştırma kurumlarıyla iş birliği yaparak rüzgar endüstrisini Avrupa çapında teşvik eder. Wind Europe üyeleri arasında yer alan Fiba Yenilenebilir Enerji, rüzgar endüstrisinde yaşanan gelişmeleri yakından takip etmektedir.
1971 yılında kurulan TÜSİAD, Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası yöneticilerinin oluşturduğu gönüllü bir iş dünyası kuruluşudur. Fiba Yenilenebilir Enerji olarak TÜSİAD’ın çeşitli çalışma gruplarına aktif olarak katılım sağlamaktayız.
Türkiye Rüzgâr Enerjisi Birliği (TÜREB), ülkemizdeki rüzgar potansiyelini ekonomiye kazandırmak amacıyla faaliyet gösteren bir çatı sivil toplum kuruluşudur. Fiba Yenilenebilir Enerji olarak ülkemizin rüzgar potansiyelini sektöre kazandırabilmeyi önemsiyor, TÜREB'in çalışma gruplarında yer alarak Türkiye'de rüzgar enerjisi sektörünün gelişmesine aktif olarak katkı sağlıyoruz.
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) 1985 yılından beri Türk özel sektörünün uluslararası alanda faaliyetlerini geliştirebilmeleri amacıyla dış ticaret, dış ekonomik ilişkiler, yurt içi ve yurt dışı yatırım imkanları konularında faaliyet gösteren kuruluştur. Yurt dışı yatırım fırsatlarını yakından takip edebilmek amacıyla Fiba Yenilenebilir Enerji olarak DEİK üyeliğimizi sürdürmekteyiz.